Fillers

Vad är Restylane?

Restylane är en utfyllnadsprodukt, en så kallad filler, som injiceras i små mängder i huden för att återskapa volym, fylla ut linjer och rynkor eller förstora läppar. Restylane en kemiskt framställd, kristallklar gel (en icke animalisk, stabiliserad hyaluronsyra) som kan sprutas in i huden för att förbättra hudens utseende. Restylane är väldigt likt kroppens egna hyaluronsyra och därför ser man i princip aldrig allergiska reaktioner i samband med Restylanebehandlingar.

Restylane påverkar inte alls ansiktsuttrycken eller ansiktsrörelserna då det endast verkar utfyllande och fuktbindande. Den ger ett naturligt resultat och du bibehåller all mimik i ditt ansikte.

Restylane är en svensk produkt som används i över 80 länder i världen, och har nu funnits på marknaden i över 20 år. Restylane har över 40 miljoner behandlingar utförda i världen. Det har genom åren genomförts flertalet vetenskapliga studier på Restylane och alla visar att inga farliga restpartiklar finns i preparatet eller stannar kvar i kroppen. Restylane är ett säkert preparat när det utförs av en certifierad behandlare och ger fantastiska resultat med små mängder produkt. Detta är några av anledningarna till att Restylane idag är världens mest använda filler!

Restylane har marknadens bredaste produktportfölj med nio olika produkter för att kunna erbjuda individualiserade behandlingar med precision. Dessa produkter baserar sig på två olika tekniker. Den ena tekniken heter NASHA (Non Animal Stabilized Hyaluronic Acid) och den andra tekniken heter OBT (Optimal balance Technology). Det är upp till mig som behandlare på Skin Result att välja den produkt som passar din hud och din typ av korrigeringsområde bäst. 

Restylane är inget permanent preparat utan omvandlas till vätska och försvinner obemärkt ur kroppen. Med en omfattande klinisk dokumentation är det vetenskapligt bevisat att Restylane ger omedelbara resultat och har långvarig effekt.

Hur går en Restylane-behandling till?

Behandlingen påbörjas alltid med en lugn och noggrann konsultation med legitimerad sjuksköterska Caroline Milbrink, som lyssnar till dina önskemål och därefter avgör vad hon kan hjälpa dig med. Mängden Restylane som krävs är individuell beroende på hur ditt ansikte ser ut och den mängden och pris bestäms alltid innan en behandling påbörjas. Fotografering av det område som skall behandlas görs innan och direkt efter behandlingen. Innan injektionen bedövas det område som skall behandlas med en bedövningssalva. Sprutorna innehåller dessutom bedövningsmedlet lidokain vilket ger dig en behagligare behandlingsupplevelse. 

Sen injiceras Restylane med en tunn vass tunn nål eller med en microcannula / Pix’L-nål (en längre rundad nål, utan vass spets). Ibland krävs flera stick och ibland färre, beroende på område och val av nål. På Skin Result väljer jag alltid de säkraste injektionsmetoderna som ger ett så naturligt och snyggt resultat som möjligt.

Resultatet av fillern syns omedelbart, men kan vara lite svårt för ett otränat öga att utvärdera innan svullnad och rodnad lagt sig.

Gör en Restylane-behandling ont?

Sticken från injiceringen kan kännas lite grann, men hudområdet bedövas med bedövningssalva innan, för dig som önskar. Ibland spänner det lite i huden när materialet pressas in i vävnaden. Sprutorna innehåller bedövningsmedlet lidokain vilket också bidrar en behagligare behandlingsupplevelse. Det gör att när man sticker en upprepad gång i samma område är det bedövat ca en centimeter kring där man stack första gången. De flesta tycker inte att en Restylane-behandling är speciellt jobbig eller smärtsam.

Hur länge sitter effekten i?

Restylane är ingen permanent produkt utan försvinner på sikt helt ur din kropp. Resultatet för fyllnad med Restylane i rynkor sitter i ca 12 månader och läppfyllnad sitter i ca 6-10 månader. Utöver att Restylanet skapar fyllnad, så triggar det även kroppens egna hyaluronsyraproduktion och cellnybildning. Det innebär att när Restylanet försvunnit från kroppen kan kunden ändå uppleva ett längre varaktigt resultat än utlovat, för att man ”kickat igång” hudens egna funktioner. I den aspekten är det därför positivt att injicera Restylane även om dina linjer inte hunnit bli speciellt djupa. Då jobbar du förebyggande och minimerar risken för djupa rynkor och påminner huden om att själv producera hyaluronsyra och elastin som gör huden hållfast.

Vad kan man behandla med Restylane? 

 • Nasolabialveck – från näsan till munvinkeln
 • Sura mungipor 
 • Kråksparkar  
 • Fina linjer runt omkring munnen, sk rökrynkor
 • Läppförstoring, fylla läpparna för att skapa volym eller ett plut. Det går även att  återskapa en läpp som blivit mindre och tappat i volym. Mer symmetriska läppar.  
 • Fina linjer och ojämnheter på hakan
 • Förstärka ansiktskonturer som t.ex. haka
 • Förstärka kindbenen 
 • Highlights – förstärka högsta punkten på kindbenet
 • Ihåligheten vid tårkanalen / tear trough
 • Vissa typer av ärr
 • Djup återfuktning av huden, sk skinboosters

Att tänka på innan din behandling

 • Resultaten med Restylane varierar från person till person och beror på rynkans utseende, injektionsvolym, underliggande vävnad och muskulatur samt hudens kondition.
 • Restylanet kommer att lämna kroppen successivt och försvinner helt efter ca 12 månader. Ingen återbesök krävs då, men är du nöjd med resultatet och vill ha en bestående effekt krävs regelbundna behandlingar.
 • Om du brukar äta Omega 3- eller B-vitamin-tillskott bör du undvika dessa en vecka innan din behandling för att minimera risk för blödning.
 • Intag inte heller stora mängder alkohol 5-7 dagar innan din behandling.
 • Behöver du ta smärtlindring veckan innan din behandling undvik Ipren, Treo, Magnecyl och Voltaren. Välj istället Paracetamol / Panodil som inte ökar blödningsbenägenheten.
 • Äter du blodförtunnande medel såsom t.ex. Waran, Plavix eller Trombyl bör du rådfråga din behandlande läkare om dessa kan sättas ut under en dryg vecka. Rådgör ALLTID med din läkare INNAN behandling avbryts.
 • Innan varje behandling upprättas en journal och du skriver på ett patientsamtycke.
 • Vi fotar alltid behandlingsområdet före och direkt efter behandlingen. 
 • Behandlingen utförs inte om du känner dig sjuk, har en hudinfektion eller ett sår, nyligen haft en större infektion i kroppen eller i en kroppsdel, har aktiv herpes, har aktiv akne, är gravid eller ammar. Då är det säkrare att vi väntar tills det passar bättre att injicera i ditt ansikte.
 • Är du allergisk mot bedövningsmedlet Lidokain behöver jag beställa hem sprutor utan det medlet i. Detta måste jag veta i god tid innan din behandling.
 • Jag utför inga Restylane-behandlingar om du har Diabetes, HIV-infektion eller annan blodsmitta, reumatism, immunbristsjukdom eller fibromyalgi. 

Att tänka på efter din behandling

 • Du skall ej använda överdriven mimik, röra på eller massera det injicerade området.
 • Använd solskyddsfaktor SPF 30 och undvik solexponering i en vecka efter injektionen.
 • Behöver du ta smärtlindring efter behandling undvik Ipren, Treo, Magnecyl och Voltaren i 4 dagar. Välj istället Paracetamol / Panodil som inte ökar blödningsbenägenheten.
 • Undvik att simma, bada bastu och svettas (hård träning) de första 48 timmarna.
 • Undvik makeup samma dag som injektionen av Restylane. Se till att ha rena penslar och fräsch makeup om du väljer att sminka dig dagen efter behandlingen.
 • Viss svullnad är helt normalt och kan normalt förekomma i upp till tre dygn (7 dygn vid läppfyllnad).
 • Blåmärken och ömhet är normalt men jag vill alltid veta om ett blåmärke eller smärta uppkommer efter att du lämnat kliniken. Smsa mig med bilder direkt vid uppkomst av blåmärke ny rodnad eller tilltagande smärta. Mobiltelefonnummer: 0707-453231.
 • Drick inga stora mängder alkohol de första tre dygnen efter behandlingen eftersom det har blodtunnande effekt. 
 • Undvik helt att behandla det injicerade området med massage, laser eller radiovågor då det påskyndar nedbrytningen av Restylane.

Om Restylane och Skin Result

Jag som utför Restylane på Skin Result heter Caroline Milbrink (fd Fritjofsson) och är legitimerad sjuksköterska och certifierad Restylanebehandlare samt auktoriserad hudterapeut med makeuputbildning. Tack vare bredden inom mina utbildningar och inriktningar vet jag vikten av rätt form och förhållanden i ansiktet.

Som Restylane-injicerare är jag en lyhörd behandlare. Jag utför bara injiceringar och fillers som jag anser ger ett naturligt och smakfullt resultat. Jag lyssnar alltid på kundens önskemål och behov och tillsammans kommer vi fram till det område eller områden som ska behandlas. Som kund får du veta förväntat resultat, mängd Restylane, risker och exakt pris innan din behandling startar. Har du bokat en separat kostnadsfri, konsultation har du alltid valet att gå hem och tänka i lugn och ro om du vill gå vidare med behandlingen eller inte.

Jag är legitimerad sjuksköterska i botten och har arbetat på Barnonkologen 95A på Akademiska Barnsjukhuset. Efter det är jag utbildad av Galderma (Q-Med) i injektionsteknik med Restylane enligt Safe Certified Restylane Practitioner. För att få möjligheten att bli certifierad Restylane-behandlare måste man vara legitimerad läkare, sjuksköterska eller tandläkare samt uppfylla ett antal övriga krav. Jag har under mina 13 år som Resylaneinjicerare deltagit i mängder med utbildningar, workshops och masterclasses för att fortsätta utvecklas och hålla mig uppdaterad.

Bor du i Uppsala och tror att Restylane kan vara något för dig?

Boka in en gratis, ej bindande konsultation med mig, Caroline Milbrink (fd Fritjofsson), legitimerad sjuksköterska och auktoriserad hudterapeut med flera års erfarenhet av Restylane. Jag är en restriktiv injektionsbehandlare. Hos mig får du alltid ett naturligt resultat som inte ser ”tillfixat” eller konstgjort ut. Du kan kontakta Skin Result på det sätt som känns enklast just för dig. Du kan ringa, smsa, skicka ett mail eller boka din konsultation online här nedan.