Profhilo

Vad är Profhilo? 

Profhilo är en fantastisk hyaluronsyraprodukt som injiceras i ansiktet för att strama upp huden och motverkar slapphet. Behandlingen ger en fastare hud samtidigt som den stärker och återfuktar huden. Profhilo har också en remodellerande (återuppbyggande) effekt på åldrande vävnad som börjar tappa sin spänst. 

Profhilo består av 100% ren hyaluronsyra och har inga syntetiska tillsatser. Hyaluronsyran är producerad av IBSA som är en av de ledande tillverkarna av ren hyaluronsyra. Profhilo utförs i 80 länder världen över.


Vad gör Profhilo för huden?

 • Motverkar slapp hud och stramar upp
 • Ger en fastare hud både ytligt och på djupet
 • Bygger upp vävnaden utan att ge volym
 • Återfuktar och föryngrar
 • Ökar produktionen av elastin och kollagen
 • Stärker hudens egna processer
 • Förbättrar hudkvalitén


Vem lämpar sig Profhilo för?

Profhilo passar bäst för dig som vill strama upp huden och få bättre hudkvalitet. Behandlingen är bra om har lite linjer eller känner att huden i ansiktet börjat bli hängig eller slapp. Är du fuktfattig kommer du också få en djup återfuktning av Prophilo de första månaderna och en synbart bättre hudkvalitet. 

Profhilo kan också lämpa sig bra för dig som önskar en föryngring av ansiktet utan att med klassiska fillers behöva fylla ut eller bygga volym i ansiktet. Profhilo jobbar med din egen, naturliga ansiktsform och stramar upp huden kring ditt eget ansiktes strukturstöd och skelett.

Hur går en Profhilo-behandling till?

 1. Behandlingen påbörjas alltid med en lugn och noggrann konsultation med legitimerad sjuksköterska Caroline Milbrink (certifierad av Estetiska Injektionsrådet), som lyssnar till dina önskemål och därefter avgör vad hon kan hjälpa dig med.
 2. Fotografering av det område som skall behandlas görs innan behandlingen, samt 1-2 månader efter avslutad behandlingskur, för de kunder som önskar.
 3. Profhilo injiceras sedan med en förifylld spruta in huden. Injektions-behandlingen läggs oftast med en så kallade BAP-tekniken (fem punkter per ansiktshalva), vilket är en standardiserad injektionsteknik utvecklad för just Profhilo.
 4. Efter injiceringen sprider sig produkten i huden (2 cm åt alla håll från insticksstället) och täcker därmed upp större delen av nedre och mellanansiktet. 

Gör en Profhilo-behandling ont?

Sticken från injiceringen kan kännas lite grann, men är snabbt övergående. Ibland spänner det lite i huden när materialet pressas in i vävnaden.

Önskar du en behagligare behandlingsupplevelse bedövas ansiktet före injektion med en bedövningssalva. Du ska då ha i åtanke att det föreligger en liten större risk för svullnad kring instickställena senare under dagen.  

Hur ser jag ut direkt efter en behandling med Profhilo?

På varje injicerad punkt i ansiktet blir det som en liten myggbettsliknande upphöjning av huden. De är snabbt övergående och minimeras radikalt på någon timme. Spår av svullnad kring instickställena kan på enstaka kunder synas i upp till två dygn efter behandlingen. De flesta går tillbaka till jobbet direkt efter en Profhilo-behandling och denna behandling är generellt inte förenad med någon lång konvalescenstid.

Blåmärken är mycket ovanliga vid Profhilo men kan i enstaka fall uppkomma vid stick i huden.

Du bör inte använda smink på sex timmar efter behandlingen.

Hur fungerar Profhilo i huden?

Efter injiceringen sprider sig Profhilo i huden ca två cm åt alla håll (produkten finns därefter på en diameter på 4 cm kring varje stick). Där stannar produkten kvar i ungefär 28 dagar. Genom långsam frisättning av hyaluronsyra aktiveras fyra olika typer av kollagen och elastin både ytligt och i hudens djupare lager. Detta leder till att bindväven i huden byggs upp och stärks. Profhilo stimulerar även fettcellerna och stärker fettväven i hudens djupare lager. 

Efter 4-6 veckor utför vi injektionstillfälle nummer två på samma punkter, för att slutföra kuren. Efter ca 1-2 månader når du optimalt resultat, med en stramare och fastare hud med bättre hudkvalité. Trivs du med resultatet rekommenderas en uppföljande behandling (ej en hel kur) var sjätte månad.